Vin anmeldelse
God chile vin - rammer bredt
Køb den hos Flassan vin i Ribe (www.flassan-vin.dk)
Dyb rød farve. Intens duft af hindbær, kirsebær, mentol, peber. Mellemfyldig vin med god moden frugt og en kraftfuld og krydret men også ret så flot smag. Her er kraft og saft så det synger - den er ikke for tøsedrenge - men det er ganske godt skruet sammen. Slutningen er lang, tør og med bid.
B ernard Latour driver sammen med familien ejendommen Domaine de l’Espigoutte på 20 hektar i Violés lige udenfor landsbyen Vacqueyras. Området med samme navn, fik efter naboen Gigondas som den anden af de 16 Côtes du Rhône Village områder, egen appellation i 2001.
Druerne ejendommen bruger er, Grenache, Mouvédre, Cinsault, Carrignan og Syrah. Denne drueblanding giver nogle meget solide og dejlige vine uden megen garvesyre.
super vin med megen kant
Bruno Giacosa var den blot fjerde italienske vinproducent, som Robert Parker gav de berømte 100 point.
Alle vinene fra vingården i Neive er af den traditionelle skole.
Giacosa er særlig berømt for sine Barbaresco og Barolo vine. Alene i Barbaresco ejer han syv enkeltmarker. Det er Asili di Barbaresco, Rabaja di Barbaresco, Santo Stefano di Neive, Gallina de Neive, Montefico di Barbaresco, San Cristoforo di Neive samt Rio Sordo do Barbaresco.
I Barolo ejer Giacosa seks marker: Falletto di Serralunga d’Alba, Le Rocche del Falletto di Serralunga d’Alba, Rocche di Castiglione Falletto, Collina Rionda di Serralunga d’Alba, Villero di Castiglione Falletto, Bussia di Monforte d’Alba.
Faktisk ejer Giacosa yderligere to marker. Valmaggiore di Vezza d’Alba og Basarin di Neiva, som giver druer til henholdsvis Nebbiolo d’Alba og Dolcetto d’Alba.
Barolo og Barbaresco fra Bruno Giacosa kan, afhængig af årgang, have to forskellige klassifikationsgrader.
De kan være såkaldte Red Label vine, svarende til Riserva kvalitet. Dette er Giacosas bedste vine og ekstremt sjældne, idet de kun produceres i endog meget små mængder blot to-tre gange på et årti.
Ydermere er det meget forskelligt hvilken mark giver Red Label kvalitet. Oftest er det Asili i Barbaresco, men i 2001 var det Rabaja som gav druer til en Red Label kvalitet.
For Barolo’s vedkommende er det oftest Falletto der giver Red Label kvalitet, skønt Collina Rionda også kvalificerede sig til en Red Label etiket i 1990.
White label etiketten anvendes på mere end 90% af produktionen hos Bruno Giacosa. Vinene hører stadig til blandt de bedste i Barolo og Barbaresco. Mere interessant er det, at der findes en White Label fra stort set alle vinmarker i de fleste årgange – ca. otte ud af ti årgange.
Der er således tale om rendyrket terroir tænkning fra Giacosa’s side.
Vinenes traditionelle produktionsform gør, at der er tale om usædvanligt holdbare vine, der af mange karakteriseres som værende nærmest udødelige.
Det bedst dækkende ord for vinenes karakter må være en enorm grad af kompleksitet. Det er sådanne vine man kan dvæle ved, og dyrke over en hel aften. De bliver bare ved med at frigive nye indtryk, duft og smagsnuancer. Det er oven i købet vine som vokser flerfold i sammenhæng med mad.
igen en god vin fra Flassan vin i Ribe
|
Markant argentiner - super vin
Super vin fra Toscana
Prisen kan kun lade sig gøre fordi Vino Nobile er mindre kendt end Chianti og Brunello.
Jairo Vino del Lago Villa Annaberta vino Rosso
- År:
- 2009
- Land:
- Italien
- Pris:
- Ca. 75 kr. - ca. 40 kr. til tilbud i Kvickly
Lidt jævn vin men ok
Super vin -Rigtig meget for pengene.
Den kan købes hos Frank S. Hansen i Rødding i dennes Tøjbutik. Her er der i et lille ydmygt men hyggeligt hjørne af butikken indrettet en lille vinbutik med gode italienske vine. Det er et besøg værd.
Vinen er sammensat af 90% sangiovese og 10% merlot druer. Merlot giver vinen en begyndende blød og let frugtagtig smag af hindbær, men den bliver heldigvis hurtigt efterfulgt af noget mere dybde fra sangiovese druerne. De giver vinen betydelig mere kant og der er en god smag af solbær, ribs og svesker og eftersmagen når, man lader vinen blive i munden et stykke tid efterlader en fin smag af lidt lakrids og faktisk er den lidt røget i smagen og et kort øjeblik kan den minde lidt om noget fra en skotsk single malt whiskey i en let udgave - eksempelvis lidt fra Balvenie eller glenlivet. Det kommer som sagt i en let form, når man bliver ved med at smage efter på vinen.
Jeg kan kun anbefale Frank, at han også begynder at forhandle single Malt Whiskey fra højlandet eller speyside i Skotland. Først må han dog lære at drikke det selv...., men det kommer nok, når han "vokser til"
Dette er en vin som jeg uden tøven vil give 4 ud af 5 stjerner - især set i forhold til hvor meget vin, man rent faktisk får for pengene.
Seneste kommentarer
Virkelig et dejligt hus I har. Det er svært at finde ‘sommerhuse’ på Færøerne. Vi planlægger sommerferie og vil i år tage til Færøerne, faldt blot over jeres side. Mh. Anna
Hej Stefan. Vil du ringe til mig på 27905003 eller skrive på min mail som er cvl@outlook.dk, så vil jeg vende tilbage med et svar til dig.
Bh
Carsten Lund
Hej,
Vi er en gruppe på 5 personer, som skal op og opleve Færøerne fra d. 10/6 til d. 14/6. Er det muligt at leje jeres hus i denne periode - og hvad koster det i givet fald?
Mvh.
Stefan Højgaard