Ture på Færøerne

På denne side beskriver vi lidt forskellige ture. Vi foreslår ture under samme overskrift, som udmærket kan tages på en dag eller to ture på en dag, når I kan køre dertil i bil og ikke er afhængig af færger.

I skal se det som foreslag på en bruttoliste, som I kan planlægge jeres ferie ud fra. Når det er regnvejr, ja så er det bedst at bruge tiden på indendørs og kulturelle aktiviteter i Torshavn. Når det er flot solskin og klar himmel, ja så gælder det om at komme ud nyde fjeldture, sejlture og naturen i det hele taget.

Jeg har brugt disse forslag for en 10-dages ferie her på Færøerne med mine to brødre. Det var en fantastsisk ferie på alle måder.

Kan I lade jer inspirere af det og dermed også få en god ferie på Færøerne, så skal I være meget velkommen hertil - kvit og frit.

Skulle I have spørgsmål eller behov for yderligere oplysninger, skal I være velkommen til at kontakte os, så vil vi se om vi kan hjælpe jer yderligere.

Mykines og Gåsadalur

På spIdsen af øen Vagar ligger den naturskønne bygd Gåsadalur. Tag hertil en dag med klart vejr og nyd stilheden og den fantastisk natur her. Fra bygden kan I gå op af fjeldsiden og nyde udsigten til Tindholmur, som med sine fem tinder ligner et majestætisk slot. I kan også se over til mykines.

Gå tilbage langs fjeldet og i retning mod tunnelen. Dermed kommer I over på modsat side og kan her se et virkelig flot vandfald. 

På vej tilbage til Sørvargur skal i nyde turen og den flotte udsigt - bl.a. fra Bøur. Hvis I er til en lidt krævende vandretur, så er det herfra, at I kan vandre over fjeldet med den gamle postrute til Gåsadalur.

Fra Sørvargur kan I tage med båd til Mykines. Husk at checke vejrudsigten for dagen. På mykines kan I tage en fantastisk vandretur ud til mykinesholmur. I vil opleve et fantastisk fugleliv i den smukke natur. Suler med deres reder i kløften og masser søpapegøjer på vandreturen er blot eksempler herpå. Hvis I har tid til det så overvej at tage en overnatning på Mykines. I vil opleve at få stresset helt af og på en ubeskrivelig dejlig måde. I kan bo på kristianshus eller leje jer ind privat - bl.a i det gule hus lige overfor.

 

Nordøerne

Færgen Masin som sejler til Svinoy

Færgen Masin som sejler til Svinoy

Tag gennem tunnellen til Færøernes næststørste by Klaksvig. Her opleves en rigtig fiskerihavn og nyd en byvandring. Herefter tag bilen eller bussen til Viðareiði i nord.
Præstegården her er en af de smukkeste på Færøerne, og her boede engang præs­tefruen Bein­ta, der har lagt skikkelse til ho­ved­personen i Jørgen-Frantz Jacobsens berømte roman Bar­bara. Viðareiði er udgangs­punkt for vandreture til øens nordspids Enniberg, Euro­pas og måske verdens højeste forbjerg. Man kan overnatte i Viðareiði på det veludstyrede Hotel Norð.

I kan også tage færgen fra Klaksvig til Kalsoy. Dette er en fantastisk smuk sejltur, hvor I virkelig kan nyde naturen fra havet.

Øen Kunoy kan også nås med bus eller bil fra Klaksvík. Kunoy er den gen­nem­snitlig høj­este af alle de færøske øer, og bygden på vest­siden er berømt for sin smukke be­liggenhed med udsigt mod vest og nord til Kalsoy. Solnedgangen her en som­meraften er noget helt for sig selv.
Naturen er overvældende og freden betagende overalt.

Den anden postbåd, “Másin”, passer stadig sin gamle rute, trofast som altid. Den sejler fra Hvannasund, bygden ved det smalle sund mellem Borðoy og Viðoy, og ud til de østligste øer Svínoy og Fugloy, en sejltur, der kan betegnes som en af de mest storslåede på Færøerne.

Det er svært at gøre sig til dommer over, hvad der er det mest fantastiske på Færøerne, men et er sikkert, hvis I ikke har været på Nordøerne og oplevet den storslåede natur her, så mangler I stadig en del af totaloplevelsen af at have været på Færøerne.

Kvivik og Vestmannabjergene

Bygden Kvivik er en meget pæn og velbevaret gammel bygd med eksempler på langhuse fra vikingetiden. At køre ned i bydgen og se den ligger der som et postkortfoto er en oplevelse i sig selv. Elven der går fra fjeldet ovenfor og gennem bygden pryder bygden på en helt særlig måde. Flottest selvfølgelig når der er godt med vand i. Fra vores hus i bygden kan man på klart vejr se ud over Atlanterhavet og få øje på 6 af Færøernes betagende øer.

I Leynar tæt på Kvivik er der også meget smukt. Den lille bygd er bl.a. kendetegnet ved den dejlige Leynarstrand, hvor børnene leger og nyder livet, når der blot titter en smule sol frem.

Det  er også et af de steder på Færøerne, hvor grindehvalerne sjældne gange svømmer ind.

Når I kører fra Leynar mod Kvivik og har oplevet dette, kan I tage videre til Vestmanna. Her arrangeres der fine ture fra havnen og der er god turistinformation her om ture og Færøerne generelt. I kan tage en tur ud til Vestmannabjergene. Det er en ca. 2 timers sejltur, hvor I kommer godt ind grotter og fjelde og kan opleve den helt specielle stemning og fuglelivet her. Turen skal tages, når der er klart vejr. Husk at bestille tid.

Er I til lystfiskeri, så er Leynarvatn ved tunnellen et fantastisk sted for fiskeri af ørreder (juli og august) eller laks (august). Husk at købe fiskekort på turistkontoret i Torshavn. Her kan der gå mange gode timer med at fiske og nyde den storslåede natur.

Torshavn og Kirkjubøur

I begyndelsen var her et Ting, derfor opstod der et marked, senere blev det en livlig by, og i dag er det en af verdens mindste og hygge­ligste ho­ved­stæder. En kort og meget god beskrivelse af Torshavn. I dag er det en livlig og spændende hovedstad at gå på opdagelse i.

Snyd ikke jer selv for en tur på Kunstmuseumet, hvor der kan opleves imponerende færøsk kunst. I kan anden sted på vores hjemmeside læse mere herom.

Eller tag i Nordens hus og få en frokost, kop kaffe eller hvad der nu trænger sig på. Her er en dejlig stemning og I kan sidde og vende jeres tur og oplevelser her samtidig med at der er god mulighed for at gå på opdagelse i huset. Check deres program og se om der er nogle arrangementer, som I kunne tænke jer at deltage i. I kan anden sted på denne hjemmeside linke til Nordens Hus for yderligere oplysninger.

Ellers nyd en tur langs de forskellige havne i Torshavn. At gå her på en god sommerdag, kan næsten minde om en tur på Nyhavn i København. Nyd cafélivet her og tag jer tid til en god færøsk fadøl og nyd livet.

Ellers tag en tur ud til Tinganess - det færøske folketing. Her har i verdens ældste ting og arkitekturen og bygningerne der er en oplevelse værd. I må heller ikke snyde jer for en tur rundt i den gamle del af Torshavn. Den er placeres fra havneområdet ved færgene og ind mod gågaden.

I kan også tage ud og sejle fra Torshavn. Det kan gøres med Nordlyset, som er et gammel træskib. Herudover er Westvard Ho blevet istandsat og er i dag et meget flot og gammelt træskib, som også ind imellem sejler ud med turister. Spørg på havnen om mulighederne. Endelig er der flere færgeafgange fra Torshavn til øerne på Færøerne.

Fra Torshavn kan I tage bilen til Kirkjubøur. Det er også muligt at gå dertil over fjeldet. Det er en let tur i klart vejr, men alligevel en meget flot tur med udsigt over til Sandoy, Hestur og Koltur.

Kirkjubøur er Færøernes kulturelle arnested. Her ligger ruiner af domkirken "Magnuskatedralen", som blev opført af nordmænd i 1300-tallet. Den blev efter signende aldrig bygget færdig, da den blev udsat for nedfald fra fjeldene og blev ødelagt. I Kirkjubøur ligger også Kongsgården, som stadig er beboet af familien Patturson. Den har ligget her siden ca. år 1.000 og er en tradition trægård og et besøg værd. Kongehuset besøger stadig ofte netop dette sted på Færøerne, når de er på besøg.

Suderø

Seneste kommentarer

11.06 | 19:28

Virkelig et dejligt hus I har. Det er svært at finde ‘sommerhuse’ på Færøerne. Vi planlægger sommerferie og vil i år tage til Færøerne, faldt blot over jeres side. Mh. Anna

19.01 | 21:04

Hej Stefan. Vil du ringe til mig på 27905003 eller skrive på min mail som er cvl@outlook.dk, så vil jeg vende tilbage med et svar til dig.
Bh
Carsten Lund

14.01 | 05:07

Hej,
Vi er en gruppe på 5 personer, som skal op og opleve Færøerne fra d. 10/6 til d. 14/6. Er det muligt at leje jeres hus i denne periode - og hvad koster det i givet fald?
Mvh.
Stefan Højgaard

Del siden